Η εκδίκηση του Σιράκ…

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 10:57
Η εκδίκηση του Σιράκ…
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, ετοιμάζεται να αποσκιρτήσει από το στρατόπεδο της Δεξιάς και να ψηφίσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ την επόμενη Κυριακή, κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Parisien», που επικαλείται πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

Συγκεκριμένα, ο ιστορικός Ζαν-Λικ Μπαρέ, ο οποίος βοήθησε τον πρώην πρόεδρο στη συγγραφή των απομνημονευμάτων του, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «ο Ζαν Σιράκ θα είναι συνεπής με τον εαυτό του ψηφίζοντας τον Ολάντ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια του Ζακ Σιράκ είναι διχασμένη, καθώς πλησιάζει ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Λικ Μπαρέ, η κόρη του, Κλοντ Σιράκ, και ο γαμπρός του, Φρεντερίκ Σαλάτ-Μπαρού, κλίνουν επίσης προς τον Ολάντ.

Μόνον η σύζυγός του, η Μπερναντέτ, είναι οπαδός του Νικολά Σαρκοζί και έχει εκδηλώσει δημόσια την υποστήριξή της προς το πρόσωπό του.

Ο Ζαν Σιράκ, ο οποίος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας, είχε δηλώσει το 2011 ότι θα ψηφίσει τον Ολάντ, πριν ανασκευάσει τη δήλωση αυτή, λέγοντας ότι αστειευόταν.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 11:22