Η εκλογική διαδικασία... συνεχίζεται!

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, 05:11
Η εκλογική διαδικασία... συνεχίζεται!
Στις 20 Μαρτίου, μετά από την απόφαση του προσωρινού εκλογικού συμβουλίου της Αϊτής (CEP), θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αϊτή.

Σύμφωνα με το εκλογικό χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από το CEP, τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών θα κοινοποιηθούν την 16η Απριλίου.

Μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, την 28η Νοεμβρίου του 2010, η χώρα βυθίστηκε σε πολιτική κρίση λόγω της αμφισβήτησης των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που έδωσε στην δημοσιότητα το CEP στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών από το συμβούλιο είχε προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις από μέρους υποστηρικτών του Μισέλ Μαρτελί, που κατήγγειλαν μαζική νοθεία προς όφελος του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Ζιντ Σελεστάν, που εμφανιζόταν να έρχεται δεύτερος. Τον πρώτο γύρο φέρεται να κέρδισε η πρώην πρώτη κυρία Μιρλάντ Μανιγκάτ, με 31% των ψήφων. Ο Μαρτελί εμφανιζόταν να έρχεται τρίτος με διαφορά 7.000 ψήφων από το Ζιντ Σελεστάν.

Το κυβερνών κόμμα INITE ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να αποσύρει τον Σελεστάν από την κούρσα για την προεδρία, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την κρίση, όμως ο ίδιος ο υποψήφιος δεν έχει ακόμα κάνει σαφείς τις προθέσεις του.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, 05:14