Ένας καμικάζι βομβιστής έριξε σήμερα το αυτοκίνητό του πάνω σε όχημα του αφγανικού στρατού που συμμετείχε στη φρούρηση ενός συγκροτήματος όπου η ελίτ του Αφγανιστάν, η Λόγια Ζίργκα, η παραδοσιακή μεγάλη συνέλευση των Αφγανών, πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσει ένα ζωτικής σημασίας σύμφωνο με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια της χώρας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες μόνον ώρες αφότου ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι είχε καλέσει τους Ταλιμπάν να συμμετάσχουν στη Λόγια Ζίργκα, που θα συνεδριάσει από την ερχόμενη Πέμπτη για τέσσερις ημέρες προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιτραπεί σε μερικά αμερικανικά στρατεύματα να παραμείνουν στο Αφγανιστάν μετά το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 (τοπική ώρα, 12.30 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την τεράστια σκηνή στην οποία θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη πάνω από 2.000 εξέχοντες Αφγανοί από τις 34 επαρχίες της χώρας. «Ένας από τους στρατιώτες μας μαρτύρησε και τρεις τραυματίσθηκαν όταν ένας καμικάζι βομβιστής εμβόλισε μ’ ένα αυτοκίνητο το όχημά μας…» δήλωσε ο στρατηγός Ζαχίρ Αζίμι, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters είδε τουλάχιστον 6 τραυματίες, καθώς και μια μεγάλη, εκτός ελέγχου πυρκαγιά και πολλά αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, ο Ασμάτ Στανεκζάι, δήλωσε πως υπάρχουν τουλάχιστον 6 νεκροί και αρκετοί τραυματίες από την επίθεση, αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στην Καμπούλ


Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης