Οι... εξαγγελίες της Χίλαρι Κλίντον

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009, 11:15
Οι... εξαγγελίες της Χίλαρι Κλίντον

Διαφορετική πολιτική σκοπεύει να ακολουθήσει η Χίλαρι Κλίντον από τη στιγμή που θα αναλάβει υπουργός Εξωτερικών. Όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας μπροστά στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σκοπεύει να προχωρήσει χρησιμοποιώντας τη διπλωματική οδό και ακολουθώντας μία στρατηγική «έξυπνης ισχύος».

Η Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε και στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα αναφέροντας πως κατανοεί και η ίδια και ο Μπαράκ Ομπάμα την ανάγκη των Ισραηλινών να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις της Χαμάς.

«Στο μυαλό μας έρχονται ξανά οι τραγικές ανθρωπιστικές συνέπειες της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και πάσχουμε για τις δοκιμασίες των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών πολιτών» πρόσθεσε η κυρία Κλίντον αναφέροντας πως θα κάνει τα πάντα για να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Η Χίλαρι Κλίντον μίλησε στη Γερουσία, από την οποία πρέπει να εγκριθεί τυπικά η ανάληψη των καθηκόντων της στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας την Ευρώπη ως το βασικό εταίρο των ΗΠΑ. «Θέλουμε να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη ακόμη περισσότερο», τόνισε.

Για το Ιράν ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει διάλογος και επανέναρξη των σχέσεων των δύο χωρών για να υπάρξει μία νέα προσέγγιση στο πρόβλημα με τα πυρηνικά.

Τέλος για τη Ρωσία και την Κίνα η νέα υπουργός των Εξωτερικών ανέφερε ότι πρέπει οι ΗΠΑ να αναπτύξουν συνεργασία με τις δύο χώρες κυρίως στον οικονομικό τομέα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής, μοναδικό πρόβλημα στην τοποθέτηση της Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι οι δωρεές ξένων επενδυτών στο ίδρυμα του συζύγου της Μπιλ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009, 11:15