Ο 7χρονος Kristopher είναι γνωστός και ως «Συλλέκτης Χεριών» επειδή φοβίζει τους υπόλοιπους αγωνιστές. Βρίσκεται κλεισμένος μέσα στο μεταλλικό κλουβί. Ο κόσμος τριγύρω ζητωκραυγάζει. Με αντίπαλο τον ο 6χρονο Cross, παλεύουν με κλωτσιές και μπουνιές για τη… μεγάλη νίκη.

Οι αγώνες μικρών παιδιών μέσα σε κλουβιά έχουν γίνει πλέον μόδα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν εξαπλωθεί σαν αρρώστια.
Ο 7χρονος Mason από την άλλη είναι γνωστός και ως «Το Κτήνος» και έχει πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες. Σαν αυτόν υπάρχουν δεκάδες άλλα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νεοϋορκέζος φωτογράφος, Sebastian Montalvo ταξίδεψε σε όλη τη χώρα και παραβρέθηκε σε αυτούς τους αγώνες για να καταγράψει με το φακό του τι πραγματικά συμβαίνει εκεί. Σε κάποια παιδάκια μπορούμε να δούμε την οργή και το μίσος στο πρόσωπο. Άλλα δεν μπορούν να αντέξουν και κλαίνε, όπως θα έκανε κάθε άλλο παιδί που χτυπά και πονά.

Οι επικριτές της παιδικής πάλης σε κλουβιά, την αποκαλούν βάρβαρη και ανασφαλή για τα παιδιά. Οι υποστηρικτές την αποκαλούν απλά επικοινωνία των παιδιών με την πειθαρχία και τις πολεμικές τέχνες και τολμούν να την ονομάζουν Παιδικό Παγκράτιο.

Εμείς, απλώς μπορούμε να καταλάβουμε βλέποντας τις εικόνες με την οργή στα παιδικά πρόσωπα, πως αυτά τα παιδιά ωθούνται να γίνουν μεγαλώνοντας, οτιδήποτε ταλανίζει τη σημερινή Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Ντίνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης