Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει πάση θυσία εντός της ζώνης του ευρώ εξέφρασε την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας από την Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διεξαγωγής της Συνόδου των G8.

«Θα υπάρξει απαραιτήτως μια συνεδρίαση γι αυτό το θέμα», απάντησε ο François Hollande στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ουάσινγκτον όταν ρωτήθηκε σχετικά με μια συνάντηση των ευρωπαίων μελών της G8 (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα γίνει στο ίδιο πνεύμα (που έγινε σήμερα το πρωί η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Barack Obama), δηλαδή για να εκφράσουμε την επιθυμία μας και να στείλουμε όλα τα μηνύματα ώστε να ενθαρρύνουμε αυτή τη θέση, αυτή την απόφαση, αυτή τη θέληση να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», σημείωσε.

«Η Angela Merkel κι εγώ ο ίδιος έχουμε εκφράσει την επιθυμία μας η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η Ευρώπη να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα για να της εκφράσει τη σημασία που προσδίδουμε στη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη. Πιστεύω ότι εκφράζω τη σκέψη του αμερικανού προέδρου όταν λέω ότι εμείς συλλογικά, και θα το επαναλάβουμε στη G8, σε κάθε περίπτωση θα το κάνω εγώ, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουν οι Έλληνες να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και για να μπορέσουμε να τους προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια όσον αφορά την ανάπτυξη, την επενδυτική δραστηριότητα», κατέληξε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης