Η ελληνική μεσογειακή διατροφή μάγεψε και τον Καναδά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013, 12:31
Η ελληνική μεσογειακή διατροφή μάγεψε και τον Καναδά
Στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ελληνικού προξενείου στο Τορόντο με σκοπό την προώθηση της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας. Μεταξύ άλλων, διακεκριμένες προσωπικότητες της διπλωματικής κοινότητας στον Καναδά, επιφανείς επιχειρηματίες με ενδιαφέρον τόσο στο εμπόριο τροφίμων όσο και στην τουριστική εκμετάλλευση και, φυσικά, επίτιμοι καλεσμένοι της ελληνικής ομογένειας έδωσαν το παρών. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της μοναδικής ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Οι διακεκριμένοι ομιλητές ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στις μοναδικές ομορφιές της Ελλάδας με καράβι/οδηγό τη γαστριμαργική απόλαυση.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Έλληνας πρόξενος στο Τορόντο, ο κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν μοναδικό πόλο έλξης όχι μόνο λόγω της μοναδικής ομορφιάς της, αλλά και εξαιτίας των ιδιαίτερων γαστριμαργικών της χαρακτηριστικών. Η ελληνική φύση με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της, τον ήλιο, το έδαφος, το ξηρό κλίμα, μας προσφέρει πλουσιοπάροχα τρόφιμα, όπως την ελιά, τα φρούτα, τους καρπούς, παντρεύοντας με έναν μοναδικό τρόπο τη γεύση με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.Ο δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, παρουσίασε με έναν εμπεριστατωμένο τρόπο τις πολύτιμες και ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής δίαιτας, καθώς και τη συσχέτισή της με χαμηλά ποσοστά ασθενειών και υψηλή μακροβιότητα, τονίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια δίαιτα, αλλά για έναν τρόπο ζωής. Φυσική δραστηριότητα, οικογενειακά γεύματα, λιγότερο στρες μαζί με τις μοναδικές γεύσεις από τροφές, όπως το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα άγρια εδώδιμα χόρτα, τα βότανα, φαίνεται να αποτελούν το κρυμμένο ελατήριο του μυστικού της μακροζωίας.Η διακεκριμένη στην Αμερική με ελληνικές ρίζες σεφ Christine Cushing, στην ομιλία της με θέμα «The magic of Greece», προσέγγισε με έναν μοναδικό, γλαφυρό και άκρως πρωτότυπο τρόπο τις ομορφιές της Ελλάδας. Παρουσίασε τις γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας μέσα από την προσωπική της οπτική και κατάφερε να περάσει το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση της μαγείας της Ελλάδας, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων, αλλά και των πολλών παρευρεθέντων ομογενών.

Ακολούθησε κοκτέιλ, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με τους διοργανωτές κ. Αζεμόπουλο (γενικό πρόξενο) και κ Γρίμπα (εμπορικό ακόλουθο) όσο και με τους ομιλητές για να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα μυστικά της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας.

Μάρτου Γλυκερία, Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Χρήστος Γρίμπας

Δημήτρης Αζεμόπουλος, Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Μάντα Παπαδάκου

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος  μαζί με τον David Carey, Διευθυντή του Toronto International Film Festival

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013, 15:34