Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων στην αυστριακή πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες, η Ελβετία έθεσε την Παρασκευή τη Βιέννη στον κατάλογο των περιοχών κινδύνου κορωνοϊού, και από την επόμενη Δευτέρα, θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα για ταξιδιώτες από τη Βιέννη, όπως μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, επικαλούμενη το Ελβετικό Πρακτορείο Ειδήσεων Keystone-SDA.

Εκτός από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, στον ελβετικό κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει σήμερα περισσότερες από 50 χώρες και περιοχές επικίνδυνες λόγω κορωνοϊού, προστέθηκαν επίσης οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, η Τσεχία και ορισμένες περιοχές στη Γαλλία, ενώ η υπόλοιπη Αυστρία δεν επηρεάζεται από το μέτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις γειτονικές της χώρες, η Ελβετία, ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου, τοποθετεί μόνον περιοχές, αλλά όχι ολόκληρη τη χώρα, στον κατάλογο κινδύνων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας .

Αυτό συμβαίνει όταν ο αριθμός των περιπτώσεων κορωνοϊού υπερβαίνει το όριο των 60 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 άτομα, όταν λείπουν αξιόπιστες πληροφορίες ή όταν άτομα από τις περιοχές που έχουν μολυνθεί έχουν επανειλημμένα εισέλθει στην Ελβετία, ενώ, όσον αφορά τη Βιέννη, καταγράφηκαν πρόσφατα περισσότερες από 80 νέες περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Άτομα που φθάνουν από συνορεύουσες με την Ελβετία περιοχές όπως τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδα Φόραλμπεργκ και Τιρόλο, εξαιρούνται γενικά από την υποχρέωση απομόνωσης, ακόμη και αν έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιπτώσεων, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης της Ελβετίας, όπου επίσης καταγράφεται από τα μέσα Ιουνίου συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης