Ύστερα από 19 ολόκληρα χρόνια η πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Margaret Thatcher, επέστρεψε έστω και για λίγο στην πρωθυπουργική κατοικία που βρίσκεται στο νούμερο 10 της Downing Str στο Λονδίνο.

Το πορτραίτο της "Σιδηράς Κυρίας" στην Downing StrΟ λόγος της επιστροφής της «Σιδηράς Κυρίας» -όπως την αποκαλούσαν- στην κατοικία που έμεινε για 11 συναπτά έτη, από το Μάιο του 1979 έως το 1990, ήταν να τιμήσει με την παρουσία της τα εγκαίνια ενός δικού της πορτραίτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νυν πρωθυπουργός, Gordon Brown, και η σύζυγός του, Sarah, υποδέχτηκαν την Margaret Thatcher στην πρωθυπουργική κατοικία.

Φωτογραφίες όλων των προηγούμενων πρωθυπουργών διακοσμούν το χώρο πάνω από την κύρια σκάλα της κατοικίας, αλλά πολύ λίγοι από αυτούς έχουν ζωγραφισμένο πορτρέτο τους αναρτημένο εκεί.

Συγκεκριμένα η Margaret Thatcher είναι πλέον μόλις το τρίτο πρόσωπο, που έχει υπηρετήσει το αξίωμα του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας και έχει το ζωγραφισμένο πορτραίτο του στην πρωθυπουργική κατοικία, μετά από τους David Lloyd George (κυβέρνησε από το 1916 έως το 1922) και Winston Churchill (κυβέρνησε από το 1951 έως το 1955).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Thatcher αποφεύγει τις δημόσιες ομιλίες μετά το 2002, επειδή έχει υποστεί αρκετά εγκεφαλικά επεισόδια. Εξακολουθεί όμως να συμμετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις. Η κόρη της, Carol, αποκάλυψε σε βιβλίο της το 2008, ότι η μητέρα της πάσχει από γεροντική άνοια εδώ και επτά χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης