Πρώτο θέμα σχεδόν στε μεγάλη μερίδα του ξένου Τύπου αποτέλεσε η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και τα επεισόδια έξω από την Βουλή.

«Παρά τις αντιδράσεις, οι Έλληνες πέρασαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», αναφέρει το CNN στα διάφορα σχετικά θέματα με την Ελλάδα που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του, ενώ σχολιάζει τις απεργίες, τις αντιδράσεις των «αγανακτισμένων», τους δεκάδες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία αλλά και την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων των δυνάμεων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΒΒC μεταδίδει ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τα αυστηρά μέτρα ενώ έξω από το κτίριο η αστυνομία έπαιζε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τους διαδηλωτές. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλωσόρισε την ψήφιση του νομοσχεδίου με 155 ‘’ναι’’ και 138 ‘’όχι’’», και την χαρακτηρίζει «ψήφο εθνικής ευθύνης».

«Χιλιάδες αντιδρούν την στιγμή που το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», τονίζει σε εκτεταμένο άρθρο της η Washington Post , ενώ εμφανίζονται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για την Ελλάδα αλλά και τις αντιδράσεις των Ελλήνων, τις απεργίες και τις βιαιότητες της αστυνομίας.

Το Spiegel υπογραμμίζει ότι, «πρόκειται μάλλον για το σημαντικότερο βήμα στη διάσωση του ευρώ – η ελληνική Βουλή ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο της κυβέρνησης». «Συγκρούσεις στην Αθήνα εν μέσω ψήφισης του δεύτερου αυστηρού νομοσχεδίου», γράφει το Al Jazeera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Sky News μεταδίδει ότι «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι με «σταυρωμένα τα δάχτυλα» ήλπιζαν σε ένα «ναι» από το ελληνικό Κοινοβούλιο, θα επιτρέψουν τώρα στους εαυτούς τους ένα μικρό σημάδι ανακούφισης». «Η ψήφιση συνοδεύτηκε με σκηνές αμιγούς βίας στους δρόμους της Αθήνας με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με τους αστυνομικούς».

«Η Ελλάδα εγκρίνει το νομοσχέδιο και ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη βοήθεια από την Ε.Ε και το ΔΝΤ» είναι ο τίτλος της El Pais. Ενώ τέλος, η γαλλική Le Monde υπογραμμίζει ότι, «η Ελλάδα μπαίνει σε μία νέα φάση λιτότητας», αναλύοντας την νέα οικονομική πραγματικότητα αλλά και τις αντιδράσεις των «αγανακτισμένων» πολιτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης