Από ανεπάρκεια του καρδιοαναπνευστικού, πέθανε η 37χρονη Ιταλίδα Ελουάνα, που ήταν σε κωματώδη κατάσταση εδώ και 17 χρόνια, ύστερα από ένα φοβερό τροχαίο δυστύχημα. Έτσι, αποδείχθηκε ότι οι γιατροί ακολούθησαν το πρωτόκολλο που είχε ορίσει η δικαιοσύνη σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa. Αυτά τα αποτελέσματα, θα επαληθευτούν τις επόμενες ημέρες και με άλλες εξετάσεις.

Παράλληλα, ο θείος της Ελουάνα, είπε ότι η ανιψιά του δε θα αποτεφρωθεί αλλά θα κηδευτεί κανονικά στο κοιμητήριο του Σαν Ντανιέλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της Ιταλίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον ως έναν από τους υπεύθυνους για το θέμα της ευθανασίας της Ελουάνα Ενγκλάρο.

Επιπλέον, δε δίστασε να πει ότι οι γιατροί «δολοφόνησαν» την άτυχη γυναίκα που βρισκόταν σε κώμα εδώ και 17 χρόνια. Πάντως, ο Καβαλιέρε έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις από τον κόσμο αλλά και από τα Μέσα της γειτονικής χώρας, ότι προσπαθεί να επωφεληθεί πολιτικά από τη τραγωδία μιας οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατος της Ελουάνα τη Δευτέρα πυροδότησε τη συζήτηση στην Ιταλία για το δικαίωμα στην ευθανασία, με τους πολιτικούς να ανταλλάσουν προσβολές στο κοινοβούλιο.

Η 37χρονη έπεσε σε κώμα το 1992. Μόλις το Σάββατο, διεκόπη ξαφνικά η τεχνητή σίτιση, με τη σύμφωνη γνώμη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, ύστερα από αίτημα του πατέρα της.

(Πρώτη καταχώρηση: 11 Φεβρουαρίου 2009, 09:30) 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης