Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα πρωτοσέλιδα διεθνών ΜΜΕ, τόσο για τη συμπεριφορά του σε πολιτικούς ηγέτες, όσο και για την πολιτική που ακολουθεί. Σήμερα όμως μία «απλή» χειρονομία ήταν αρκετή να πυροδοτήσει την οργή των ισπανικών μέσων ενημέρωσης.

Μια… κρυάδα από τον «οξύθυμο Ρεπουμπλικανό» Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε την Παρασκευή ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κατά τη σύνοδο των 20 ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών παγκοσμίως (G20) που διεξάγεται στη Οσάκα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάντσεθ προσεγγίζει ανυποψίαστος τον Τραμπ στη ροτόντα των ηγετών, ο οποίος φαίνεται να του… «κόβει τον βήχα» δείχνοντας του αυταρχικά το κάθισμα με ύφους δασκάλου σε μαθητή! Κατόπιν ο αμερικανός πρόεδρος γυρίζει την πλάτη στον ισπανό πρωθυπουργό και αποχωρεί!

Ο Σάντσεθ ξαφνιασμένος από τη στάση του Τραμπ, κάθεται στο κάθισμά του, με μια γκριμάτσα (αμήχανο ή ειρωνικό χαμόγελο;) να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του…

Για «ταπεινωτική συμπεριφορά του αμερικανού προέδρου έναντι του προέδρου της ισπανικής κυβέρνησης» κάνουν μεταξύ άλλων λόγο τα ισπανικά ΜΜΕ, ο οποίος πάντως δεν φημίζεται και για την αβρότητά του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης