Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα την «άμεση απελευθέρωση» του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης και δεξιού χεριού του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Έντγκαρ Σαμπράνο, ο οποίος συνελήφθη από την υπηρεσία πληροφοριών του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Η κράτηση του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Έντγκαρ Σαμπράνο, από τη μυστική αστυνομία της Βενεζουέλας συνιστά άλλη μια κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος της χώρας», ανέφερε σε μια δήλωση η εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για μια ενέργεια με πολιτικά κίνητρα που έχει σκοπό να φιμώσει την Εθνοσυνέλευση», πρόσθεσε.

Η ΕΕ κάλεσε σε «σεβασμό» των πολιτικών δικαιωμάτων, της ασφάλειας και της βουλευτικής ασυλίας όλων των μελών της Εθνοσυνέλευσης, περιλαμβανομένου του προέδρου της Χουάν Γκουαϊδό.

Η Ένωση προειδοποίησε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο: «Η ΕΕ θα συνεχίσει να αντιδρά, μέσω διαφόρων πολιτικών εργαλείων, στη συνέχιση της διάβρωσης των δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν ήδη αυτή την «αυθαίρετη σύλληψη» και προειδοποίησαν για «συνέπειες» αν δεν αφεθεί αμέσως ελεύθερος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης