«Οι ευρωπαίοι ομόλογοί μου ξέρουν ότι στην Ιταλία μπορεί να υπάρξει ένα σενάριο αβεβαιότητας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 16:26
 «Οι ευρωπαίοι ομόλογοί μου ξέρουν ότι στην Ιταλία μπορεί να υπάρξει ένα σενάριο αβεβαιότητας»
Στις εξελίξεις μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου αναφέρθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στο τέλος της συνεδρίασης του Ecofin.

«Οι ευρωπαίοι ομόλογοί μου ξέρουν ότι στην Ιταλία μπορεί να υπάρξει ένα σενάριο αβεβαιότητας και επειδή συνδέουν κάτι τέτοιο με το ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ιταλία έκανε πολλά βήματα, υπάρχει μια ανησυχία ότι μπορεί να διακοπεί η πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης», δήλωσε ο Πάντοαν.

Παράλληλα, ο Ιταλός κεντροαριστερός υπουργός χαρακτήρισε την πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για μια και μοναδική φορολογική κλίμακα στο 23%, «μέρος το προτάσεων της μαγικής ράβδου», διότι «πρέπει να διαθέτει κανείς και την ανάλογη κάλυψη σε ό,τι αφορά τα δημόσια έσοδα».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το κίνημα Πέντε Αστέρων, στην πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματός του, δεν έκανε αναφορά στην δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ. Όμως η Λέγκα, η οποία έχει συμμαχήσει με την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μέσω του γραμματέα της Ματέο Σαλβίνι υποστήριξε πως «αν η ο κανόνας της σχέσης ελλείμματος-Αεπ στο 3% ζημιώνει την Ιταλία, τότε απλά δεν υφίσταται».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 16:26