«Η Ευρώπη μας κρίνει αντικειμενικά»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, 18:21
«Η Ευρώπη μας κρίνει αντικειμενικά»
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί αντικειμενική εκτίμηση των δεδομένων στη Βουλγαρία ενώ οι κριτικές στην έκθεση επαναλαμβάνουν, σε γενικές γραμμές, τις κριτικές στις προηγούμενες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μ΄αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι τις συστάσεις της Κομισιόν προς τη χώρα του, ύστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στην πόλη Στάρα Ζαγορά (κεντρική Βουλγαρία), στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) και αρμόδια μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, οι συστάσεις της Κομισιόν είναι μια καλή βάση για τη χάραξη προγράμματος δράσης για την επίλυση των προβλημάτων.

Οι επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανεπαρκή πρόοδο της Σόφιας στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς (ιδιαίτερα στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας, όπως επισημαίνεται στην έκθεση) έγιναν δεκτές με σχετική ψυχραιμία και χωρίς τις αμοιβαίες κατηγορίες ανάμεσα στις βασικές πολιτικές δυνάμεις της Βουλγαρίας, επισημαίνουν οι Βούλγαροι αναλυτές.

Ίσως επειδή η έκθεση συνοψίζει τα συμπεράσματα της Κομισιόν για τις βασικές εξελίξεις στη Βουλγαρία στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας στη διάρκεια των περασμένων δεκαοχτώ μηνών, όταν ασκούσαν διαδοχικά την εκτελεστική εξουσία οι κυβερνήσεις της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης GERB και η κυβέρνηση του κ. Ορεσάρσκι, την οποία υποστηρίζουν οι Σοσιαλιστές και το φιλελεύθερο «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών», όπως σχολιάζουν οι αναλυτές.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, 18:21