Οι άνθρωποι που φυλακίζονται σε αναμορφωτήρια ή άλλα κέντρα κράτησης, όταν ακόμη είναι ανήλικοι, αντιμετωπίζουν αυξημένη πιθανότητα να έχουν χειρότερη σωματική και ψυχική υγεία όταν ενηλικιωθούν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος εγκλεισμού σε σωφρονιστικό ίδρυμα, τόσο μπορεί να αυξηθεί η επιβάρυνση της υγείας του ατόμου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ελίζαμπεθ Μπάρνερτ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωσαν ότι μέχρι σήμερα έχουν υποτιμηθεί οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία από τη φυλάκιση σε νεαρή ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές ανέλυσαν δειγματοληπτικά στοιχεία για περίπου 14.400 άτομα, από τα οποία ένα στα επτά (14%) είχε φυλακισθεί, όταν ήταν παιδί: τα μισά για λιγότερο από έναν μήνα, το ένα τρίτο για έναν έως 12 μήνες και το 15% για πάνω από ένα έτος. Σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ περάσει από σωφρονιστικό ίδρυμα, οι πρώην φυλακισμένοι για λιγότερο από έναν μήνα είχαν κατά μέσο όρο 41% μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν εκδηλώσει κατάθλιψη, για φυλάκιση έως ενός έτους ο κίνδυνος ήταν 48% μεγαλύτερος, ενώ για πάνω από ένα έτος ο κίνδυνος κατάθλιψης ήταν τουλάχιστον τετραπλάσιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης