Περισσότερα από πέντε χρόνια πέρασαν μετά το καταστροφικό τσουνάμι αλλά και τον σεισμό 8,9 Ρίχτερ που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία, προκαλώντας την έκρηξη του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, με την ιαπωνική πόλη να παραμένει εγκαταλελειμμένη, ακόμη και σήμερα.

Από τις 22 Απριλίου 2011, η πρόσβαση, σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας της Φουκοσίμα, έχει αποκλειστεί από το κοινό και αναφέρεται ως «κόκκινη ζώνη αποκλεισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος φωτογράφος από την Μαλαισία, Keow Wee Loong, έχει εισέλθει στη «ζώνη αποκλεισμού» για να συλλάβει αυτές τις μυστηριώδεις εικόνες, φορώντας μάσκα αερίων, αλλά καμία άλλη προστατευτική ενδυμασία.

Επισκέφθηκε μαζί με δύο ακόμη φίλους του, φέτος τον Ιούνιο, εκτός από τη Φουκοσίμα και άλλες τέσσερις πόλεις οι οποίες εκκενώθηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό, όταν στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, προκλήθηκαν βλάβες του εξοπλισμού, επιτρέποντας έτσι σε ραδιενεργά υλικά να διαφύγουν.

Ήταν η χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνομπίλ και κόστισε τη ζωή σε 15.883 ανθρώπους, αλλά άφησε χιλιάδες τραυματίες, όπως και αγνοούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας σεισμός που συγκλόνισε, καθώς καταγράφηκε ως ο πέμπτος ισχυρότερος στη Γη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης