Οι σοροί των Ρώσων στρατιωτών στα περίχωρα του Χάρκοβο έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους σε ένα φρικτό σχήμα «Ζ», του διακριτικού που φέρουν τα τεθωρακισμένα του Πούτιν και αποτελεί το σύμβολο της εισβολής. Ένα σκληρό μήνυμα προς τη Μόσχα.

Τα περίχωρα του Χάρκοβο θυμίζουν «υπαίθριο νεκροταφείο». Σε δρόμους και χωράφια κείνται πτώματα. Τα «τακτοποιημένα» σε σχήμα «Ζ» άψυχα σώματα των Ρώσων στρατιωτών είναι από τις πιο άγριες εικόνες αυτού του πολέμου και ορατά από τα ρωσικά drones που πετούν πάνω από την περιοχή. Για όποιον δεν έχει πάρει το μήνυμα, οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες που έχουν τοποθετηθεί, σαν να είναι παλουκωμένοι, σε οδοφράγματα της πόλης, δείχνουν ξεκάθαρα τις εκδικητικές προθέσεις των Ουκρανών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε σπίτια στα χωριά εντοπίστηκαν και σοροί αμάχων. Οι εικόνες από το κτηριακό συγκρότημα που ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς συγκλονίζουν, με τους νεκρούς να κείνται ανάμεσα στα ερείπια των σπιτιών στα οποία μέχρι πριν από τρεις μήνες ζούσαν ανέμελα, χωρίς να μπορούν να φανταστούν ποιο θα ήταν το τέλος.

Δείτε το βίντεο που αποτυπώνει τη φρίκη: 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ουκρανικός στρατός αντεπιτέθηκε με επιτυχία στα ανατολικά του Χάρκοβο, έχει ανακαταλάβει χωριά και έχει οδηγήσει σε υποχώρηση τα ρωσικά στρατεύματα από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Οι αναλυτές μιλούν για σημαντική νίκη που θα κόψει την κύρια οδό ανεφοδιασμού για τις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στο κοντινό Ντονμπάς.

 

 

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές επιθέσεις στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία σκότωσαν την Τετάρτη 21 αμάχους και τραυμάτισαν 27, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Πάβλο Κιριλένκο, σε διαδικτυακή ανάρτηση.

Ο Κιριλένκο είπε ότι ο αριθμός, ο οποίος περιλαμβάνει 10 νεκρούς σε εργοστάσιο οπτάνθρακα στην πόλη Αβντιίβκα, ήταν ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων στην περιοχή μετά την επίθεση τον περασμένο μήνα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Κραματόρσκ. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση.

Κι όλα αυτά ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο πολλές πόλεις της Ουκρανίας αποτέλεσαν στόχο ρωσικών πυραύλων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, κατέστρεψαν τρεις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη Λβιβ, όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

«Τρεις σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπέστησαν ζημιές έπειτα από επίθεση πυραύλων», δήλωσε ο δήμαρχος Άντριι Σαντόβι μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, προσθέτοντας ότι τα αντλιοστάσια έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω των ζημιών.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν αρκετές γειτονιές της Λβιβ. Βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν, επίσης, από τις τοπικές αρχές στη Βινίτσια, στην Οδησσό και στο Κιρόβογκραντ. Η περιοχή της Υπερκαρπαθίας, που συνορεύει με την Ουγγαρία στη Δυτική Ουκρανία και μέχρι στιγμής είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, επλήγη για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Ένας πύραυλος έπεσε σε ορεινή περιοχή της Υπερκαρπαθίας. Οι υπηρεσίες εργάζονται επί τόπου, διευκρινίζουμε τις πληροφορίες για τους τραυματίες και τα πιθανά θύματα», δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης αυτής της περιοχής, ο Βίκτορ Μικίτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης