Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει τη χρήση της μάσκας υποχρεωτική στη συντριπτική πλειονότητα των εργασιακών χώρων από την 1ης Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την αναζωπύρωση της πανδημίας COVID-19.

Το υπουργείο Εργασίας της Γαλλίας ανέφερε σήμερα ότι η τηλεργασία θα παραμείνει ως συνιστώμενη επιλογή για τους εργαζόμενους. Κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε γνωστό ότι οι μάσκες στην εργασία θα καταστούν υποχρεωτικές από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος επισήμανε ότι θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των εργοδοτών και των συνδικαλιστικών ενώσεων εργαζομένων για τη διαχείριση περιπτώσεων, όπως όταν μονάχα δύο άνθρωποι είναι παρόντες σε έναν μεγάλο ανοικτό χώρο και κάθονται σε απόσταση ο ένας από τον άλλο.

Εξάλλου, η υπουργός Εργασίας της χώρας Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χρήση της μάσκας θα «συστηματοποιηθεί» έως τα τέλη Αυγούστου σε «όλους τους κλειστούς και κοινούς χώρους» των επιχειρήσεων στη Γαλλία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι απαραίτητο να συστηματοποιηθεί, όπως το αναγνώρισε το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας, η χρήση της μάσκας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, που είναι κλειστοί και κοινοί», όπως «οι αίθουσες συσκέψεων, οι διάδρομοι, τα βεστιάρια», δήλωσε η υπουργός έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε με κοινωνικούς εταίρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέτρο αποφασίσθηκε λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο της μετάδοσης της Covid-19 μέσω των αερολυμάτων.

Το κόστος του «ατομικού εξοπλισμού ασφαλείας», της χειρουργικής ή υφασμάτινης μάσκας, αναλαμβάνει ο εργοδότης.

«Πρόκειται για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, επομένως, είναι σαφές ότι η ευθύνη εναπόκειται στον εργοδότη», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Προηγουμένως, η χρήση της μάσκας απλά συστηνόταν στις επιχειρήσεις, όταν η απόσταση ενός μέτρου δεν ήταν εφικτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης