Η Γαλλία συνεχάρη την ΕΕ για την κατάργηση βίζας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 03:16
Η Γαλλία συνεχάρη την ΕΕ για την κατάργηση βίζας
Η κατάργηση της βίζας από την ΕΕ για τους υπηκόους της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου αποδεικνύει πως η προσέγγιση ανάμεσα στους 27 και τις χώρες αυτές «δεν αποτελεί απλώς ένα σύνθημα, αλλά μία πραγματικότητα», εκτιμούν σε χθεσινές δηλώσεις τους οι Μπερνάρ Κουσνέρ και Πιερ Λελούς.

Η απόφαση «συγκεκριμενοποιεί τη δέσμευση της ΕΕ να προσφέρει στις χώρες των Βαλκανίων μία πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική», τονίζουν στο κοινό ανακοινωθέν τους ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας και ο υφυπουργός του για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

«Μία τέτοια απόφαση θα επιτρέψει να ευδοκιμήσουν οι ανταλλαγές ανάμεσα στις πολιτισμένες κοινωνίες μας» και «θα διευκολύνει τις συνεργασίες σε διάφορους τομείς, τον οικονομικό, τον παν/μιακό, το πολιτιστικό, ή τον πολιτικό», προσθέτουν.

«Ευελπιστούμε πως και οι άλλες χώρες της περιοχής θα φέρουν εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις που αξιώνει η ΕΕ, προκειμένου οι πολίτες τους να επωφεληθούν το ταχύτερο από το ίδιο μέτρο», υπογράμμισαν οι δύο Γάλλοι .Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 03:21