Τα 47,5 εκατομμύρια Γάλλων ψηφοφόρων προσέρχονται από το πρωί στα εκλογικά τμήματα στη μητροπολιτική Γαλλία προκειμένου να αναδείξουν στον δεύτερο γύρο τον 8ο Πρόεδρο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα exit poll αν και όλοι αναμένουν ότι θα σημειωθούν εκ νέου διαρροές ως προς το αποτέλεσμα όπως και στον πρώτο γύρο κυρίως μέσω ΒελγίουΗ εκλογική διαδικασία θα λήξει στις 20.00 ώρα Ελλάδος όσον αφορά τη γαλλική περιφέρεια και στις 21.00 όσον αφορά τις μεγάλες πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ψήφισαν χθες Σάββατο οι Γάλλοι κάτοικοι εξωτερικού καθώς και οι Γάλλοι πολίτες που κατοικούν στα υπερπόντια εδάφη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα exit poll αν και όλοι αναμένουν ότι θα σημειωθούν εκ νέου διαρροές ως προς το αποτέλεσμα όπως και στον πρώτο γύρο κυρίως μέσω Βελγίου.

Αυτές οι διαρροές είναι πολύ πιθανόν να αποσκοπούν στην ψυχολογική πίεση επί των ψηφοφόρων, εκείνων δηλαδή που θα προτρέξουν την τελευταία στιγμή στις κάλπες στα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας καθώς και της χωροφυλακής αλλά και 7.000 στρατιώτες συγκροτούν τη δύναμη ετοιμότητας σε όλη τη Γαλλία στo πλαίσιo της επιχείρησης «Φρουρός» που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε τρομοκρατικής πράξης ή και άλλων φαινομένων βίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο φιλελεύθερος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής με ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 60% έως και 63%Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο φιλελεύθερος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής με ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 60% έως και 63%.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα περιοριστεί στη συγκέντρωση του 35% με 37% του εκλογικού σώματος, πάντα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Μετά και το τελευταίο ντιμπέιτ της περασμένης τετάρτης φάνηκε δημοσκοπηκά πως ο Εμανουέλ Μακρόν ενίσχυσε τα ποσοστά του μεγαλώνοντας έτσι τη διαφορά του από τη Μαρίν Λεπεν.

Αν κανείς παρατηρήσει τον εκλογικό χάρτη της Γαλλίας, όπου έχουν αποτυπωθεί τα δημοσκοπικά ευρήματα της τελευταίας εβδομάδας αντιλαμβάνεται πως η ακροδεξιά υποψήφιος Μαριν Λεπέν έρχεται πρώτη μόνον σε μία περιφέρεια της Γαλλίας, τη νοτιοανατολική γύρω από τη Νίκαια. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες καθώς και σε όλα τα αστικά κέντρα προπορεύεται ο Εμανουέλ Μακρόν πάντα σύμφωνα με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η συμμετοχή των Γάλλων ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο, θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με εκείνα του πρώτου γύρου που σημαίνει ότι το συνολικό ποσοστό της αποχής αναμένεται να πλησιάσει το 23% αν και δεν αποκλείονται εκπλήξεις.

———————————————-
Το zougla.gr θα παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από τις 18.00 έως και την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, δηλαδή και μετά τις επαναλαμβανόμενες διορθώσεις των exit poll.

Διαβάστε επίσης:



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης