Η Γαλλία χαιρετίζει την τελική ψηφοφορία, που διεξήχθη στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ, δηλώνει η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας, Ανιές βον ντε Μιούλ και επαναλαμβάνει την επισήμανση του προέδρου της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή για τη χώρα, για την περιοχή και για την Ευρώπη.
«Η Γαλλία χαιρετίζει την τελική ψηφοφορία, που διεξήχθη την 11η Ιανουαρίου του 2019, από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ, επί των συνταγματικών τροπολογιών που απαιτούνται βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία συνήφθη την 17η Ιουνίου του 2018 μεταξύ αυτής της χώρας και της Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα αναγκαίο βήμα για την εφαρμογή αυτής της ιστορικής συμφωνίας, που στοχεύει στο να μπει τέλος σε μια διμερή διαφορά που διαρκεί εδώ και 25 και πλέον χρόνια. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (Εμανουέλ Μακρόν), η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή για τη χώρα, για την περιοχή και για την Ευρώπη.
Η Γαλλία εύχεται το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφανθεί προσεχώς υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας» αναφέρει στη δήλωσή της η Ανιές βον ντε Μιούλ .

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης