Οι ψηφοφόροι στη Γερμανία επιθυμούν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους στην Ευρώπη να ασχοληθούν με τα ζητήματα του περιβάλλοντος περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Νέα έρευνα που καλύπτει οκτώ χώρες έδειξε πως οι Γερμανοί ψηφοφόροι βλέπουν το περιβάλλον ως το Νο1 ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ε.Ε. ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών αργότερα αυτόν τον μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από κατάλογο με 16 θέματα, το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η προστασία του πλανήτη από την αλλαγή του κλίματος ήταν η πρώτη προτεραιότητά τους.

Το δεύτερο πιο επιτακτικό ζήτημα ήταν η μετανάστευση, λόγω της μεγάλης άφιξης των αιτούντων άσυλο το 2015, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές επιλογές για το συγκεκριμένο θέμα στα 28 κράτη-μέλη.

Στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες διεξήχθη η δημοσκόπηση, η μετανάστευση ήταν στην πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη πρόκληση, με το περιβάλλον και την προστασία του κλίματος να ακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέγερση γίνεται δημιουργική

Οι ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος έχουν εφαρμόσει ποικίλες ασυνήθιστες μεθόδους διαμαρτυρίας για να προσελκύσουν την προσοχή και να περάσουν τις απόψεις τους: για παράδειγμα μπλοκάρουν την κυκλοφορία, ανεβαίνουν πάνω σε λεωφορεία και ανεβαίνουν πάνω σε τρένα, όπως στην περίπτωση αυτών των δύο στον σταθμό Canary Wharf του Λονδίνου στις 17 Απριλίου.

Πληροφορίες από Deutsche Welle

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης