Οι γερμανικές κοινότητες εδώ και χρόνια παραπονιούνται πως οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι μετανάστες είναι η αιτία που καταστρατηγείται το εργατικό και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Έτσι, την Παρασκευή, όπως γράφει το Spiegel Online, το Yπουργείο Εσωτερικών υποσχέθηκε «αυστηρότερα μέτρα», στα οποία περιλαμβάνονται απελάσεις και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Η σκλήρυνση της γερμανικής στάσης απέναντι στους οικονομικούς μετανάστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ανακοινώθηκε από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ στη σύνοδο των ομολόγων του στο Λουξεμβούργο. Η δικαιολογία είναι ότι «οι φτωχοί αυτοί μετανάστες εκμεταλλεύονται τα κοινωνικά οφέλη του γερμανικού συστήματος».

Ο Φρίντριχ, μέλος της κυβέρνησης και από το αδελφό κόμμα της Μέρκελ, της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, είπε ότι η Γερμανία θα πάρει μέτρα για να εμποδίσει τους φτωχούς μετανάστες από αυτές τις δύο προαναφερθείσες χώρες να περάσουν τα γερμανικά σύνορα με σκοπό να εκμεταλλευθούν τις κοινωνικές χορηγίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε, ακόμα, πως «χρειάζεται τη νομική συνεργασία με τις άλλες χώρες της Ένωσης προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα στους μετανάστες αυτού του είδους». Τέλος τόνισε: «Το μήνυμα θα πρέπει να είναι, αν εργάζεστε παράνομα -ασχέτως πώς-, τότε, παρακαλώ, γυρίστε στις χώρες σας».

Επιμέλεια: Κώστας Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης