Η Γερμανία θα εξετάσει ενδεχόμενη παράταση του lockdown στις 10 Φεβρουαρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, 15:43
Η Γερμανία θα εξετάσει ενδεχόμενη παράταση του lockdown στις 10 Φεβρουαρίου

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων πρόκειται να συζητήσουν στις 10 Φεβρουαρίου για το αν θα παραταθεί το ισχύον lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το κρατίδιο του Βερολίνου, η (νέα) συνάντηση Κορυφής στις 10 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή της καγκελαρίου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα αφορά το κατά πόσον το lockdown θα πρέπει να παραταθεί μετά τις 14 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον θα πρέπει να έχει εκπονηθεί μέχρι τότε ένα εθνικό σχέδιο εμβολιασμού. Με αυτό το σχέδιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να επιτύχει καλύτερες δυνατότητες υπολογισμού και αξιοπιστία στη διάθεση των εμβολίων. Η χθεσινή διάσκεψη ομοσπονδιακής και κυβερνήσεων κρατιδίων για το πρόβλημα των εμβολιασμών έληξε χωρίς να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Τα κόμματα της Αριστεράς (Die Linke), των Πρασίνων (Die Gruenen) και των Φιλελευθέρων (FDP) εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.

Η εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP για θέματα πολιτικής προστασίας για την κοινοβουλευτική ομάδα FDP, Νικόλ Βέστινγ, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk), τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης ενός μπόνους για τους παρασκευαστές του εμβολίου, ώστε να μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή τους. Πρότεινε επίσης να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισης εμβολίων.

Πηγή: dpa, Deutschlandfunk

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021, 15:48