Έντονη κριτική στη νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που ψήφισε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας και η οποία παραχωρεί υπερεξουσίες στον Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν άσκησε σήμερα το Βερολίνο, μιλώντας για «λόγο ανησυχίας» και τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των κανόνων του κράτους δικαίου και σε περιόδους κρίσης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια κοινότητα αξιών και δικαίου -αξιών όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα. Και λειτουργεί ως κοινότητα αξιών μόνο όταν όλα τα κράτη – μέλη τηρούν και υπερασπίζονται αυτές τις αξίες», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, επισημαίνοντας ότι μπορεί να ζούμε σε περίοδο έκτακτης κατάστασης και να πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά προκειμένου να διαφυλαχθεί η Δημόσια Υγεία, αλλά «και σε περιόδους κρίσης είναι η στιγμή εφαρμογή του κράτους δικαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, η εκπρόσωπος Μαρία Άντεμπαρ σημείωσε ότι «όταν σε μια νομοθεσία έκτακτης ανάγκης υπάρχουν τόσοι περιορισμοί, αυτό είναι λόγος ανησυχίας» και πρόσθεσε ότι απόψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ θα μιλήσει για το θέμα τηλεφωνικά με την υπουργό Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης