Η Γερμανία κατέγραψε περισσότερους από 1.000 θανάτους εξαιτίας του COVID-19, για πρώτη φορά αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τους αριθμούς του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, υπέκυψαν 1.129 ασθενείς μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ επιβεβαιώθηκαν 22.459 κρούσματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο. Το προηγούμενο τραγικό ρεκόρ θανάτων στη χώρα είχε καταγραφεί την περασμένη Τετάρτη, όταν είχαν φθάσει τους 962.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά έχουν υποκύψει εξαιτίας της νόσου 32.107 άνθρωποι αφότου άρχισε η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.

Το Ινστιτούτο είχε προειδοποιήσει ότι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών θα ήταν χαμηλά σε νούμερα, καθώς οι κρατιδιακές υγειονομικές θα καθυστερούσαν να στείλουν τα δεδομένα λόγω των Χριστουγέννων. Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν αρκετά μειωμένοι σε σχέση με τις άλλες μέρες.

Η Γερμανία, η οποία είχε δεχθεί επαίνους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία την άνοιξη, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα και οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, με ισχύ τουλάχιστον έως τη 10η Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή άρχισε στη Γερμανία εκστρατεία εμβολιασμού, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες άνω των 80 ετών, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι οι πρώτοι στους οποίους χορηγείται το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer και του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας BioNTech.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης