Οι γερμανικές Αρχές απαγόρευσαν δύο ειδησεογραφικούς ομίλους, οι οποίοι συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ε.Ε. και την Τουρκία, έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στα γραφεία τους νωρίς σήμερα το πρωί.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία των ομίλων Mesopotamia Publishing House και MIR Multimedia στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και Κάτω Σαξονίας και κατέσχεσε υλικό, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καθώς το PKK εξακολουθεί να είναι ενεργό, παρότι έχει απαγορευθεί στη Γερμανία, είναι απαραίτητο να περιοριστούν (οι δραστηριότητές του) και να τηρηθεί το νομικό μας σύστημα» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι δύο όμιλοι εμφανίζονταν ως ειδησεογραφικοί, όμως στην πραγματικότητα μοναδικός τους στόχος ήταν να στηρίζουν την οργανωτική δομή του PKK, στο οποίο έδιναν αποκλειστικά τα έσοδά τους.

Με περίπου 14.500 υποστηρικτές, το PKK είναι η μεγαλύτερη ξένη οργάνωση στη Γερμανία, χώρα που χρησιμοποιεί ως βάση για τη χρηματοδότησή της και τη στρατολόγηση μελών. Το PKK είναι παράνομο στη Γερμανία από το 1993. Περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες τουρκικής καταγωγής ζουν στη χώρα, με μεγάλο ποσοστό από αυτούς να είναι Κούρδοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης