Αναγκασμένη να παραμείνει στην Ουάσινγκτον για τη δίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, την ώρα που οι συνυποψήφιοί της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος δίνουν τη δική τους προεκλογική μάχη στην Αϊόβα, η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν έστειλε στη θέση της έναν αντικαταστάτη με αδιαμφισβήτητη γοητεία: τον σκύλο της, τον Μπέιλι.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν προηγούνται εν όψει των προκριματικών της 3ης Φεβρουαρίου στην Αϊόβα. Η Γουόρεν και ο πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, ο Πιτ Μπούτιτζιτζ ακολουθούν ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Έιμι Κλομπούτσαρ, έχοντας κερδίσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Λόγω της δίκης, η Γουόρεν υποχρεώθηκε να ακυρώσει εμφανίσεις της στο Κάνσιλ Μπλαφς και στο Λε Μαρς την Πέμπτη και έστειλε στη θέση της τον σύζυγό της, τον Μπρους Μαν, μαζί με τον σκύλο τους, ένα γκόλντεν ριτρίβερ, για να συναντηθεί με τους υποστηρικτές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κουνώντας φιλικά την ουρά του, ο Μπέιλι πόζαρε για σέλφις, τριγυρνούσε ανάμεσα στις κάμερες και επέτρεψε στους εθελοντές και τους υποστηρικτές της Γουόρεν, που είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία της στο Κάνσιλ Μπλαφς, να του χαϊδέψουν το κεφάλι.

Πολλοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι είχαν ήδη αποφασίσει να ψηφίσουν υπέρ της Γουόρεν αλλά πήγαν στη συγκέντρωση για να δουν τον Μπέιλι. «Είναι σαν οικογένεια και έχει ενταχθεί στην εκστρατεία και νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο», είπε μια γυναίκα, η Μάρσα Πίντζερ.

Η Αϊόβα είναι η πρώτη Πολιτεία όπου οργανώνονται προκριματικές εκλογές για το χρίσμα και συνήθως οι υποψήφιοι πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και εμφανίσεις εκεί προσπαθώντας να γοητεύσουν τους ψηφοφόρους.

Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό επηρέασε την εκστρατεία της Γουόρεν η απουσία της. Εξάλλου, τόσο ο Σάντερς όσο και η Κλομπούτσαρ αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους λόγω της δίκης του Τραμπ στη Γερουσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης