Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν γεμίσει τον τελευταίο καιρό από υπαρκτούς ή ερασιτέχνες ιεροκήρυκες οι οποίοι στο όνομα του Αλλάχ διακηρύσσουν ερμηνείες του Κορανίου οι οποίες θα προκαλέσουν ανατριχίλα σε κάθε σώφρονα Ευρωπαίο πολίτη.

Μετά το πρόσφατο συμβάν του ιεροκήρυκα που από τηλεοράσεως κήρυττε πως είναι εντολή Θεού να ξυλοφορτώνεις τη γυναίκα σου, δίνοντας και οδηγίες – πρωτόκολλο για το πώς ένας καλός μωαμεθανός πρέπει να χτυπά τη σύζυγο του, ένας άλλος ιεροκήρυκας εμφανίστηκε να ερμηνεύει τον λόγο του προφήτη όσον αφορά τις σχέσεις ανδρών και γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εικονιζόμενος γραφικός γενειοφόρος διακηρύσσει πως αν ένας άνδρας είναι ικανοποιημένος μόνο με μια γυναίκα, είναι δηλαδή μονογαμικός, τότε θα πρέπει πάραυτα να ελεγχθεί αρμοδίως για τον ανδρισμό του. Είναι αφύσικο και δεν συνάδει με τον λόγο του Θεού. Αν όμως μια γυναίκα σκέπτεται το αντίθετο από αυτά που διακηρύσσει ο ιεροκήρυκας, τότε κατά τον ίδιο πρόκειται για μια τρελή αλλά και “ξεσκισμένη”.

Τα λόγια αυτά ειπώνονται με σοβαρότητα στις τουρκικές τηλεοράσεις και αναπαράγονται διαρκώς στις τουρκικές ιστοσελίδες την τελευταία περίοδο, κυρίως δε από τότε που ο Ερντογάν αποκήρυξε τον Γκιουλέν και το θρησκευτικό του τάγμα.


  
Επανερχόμενοι στον γραφικό γενειοφόρο πρέπει να επισημάνουμε πως εν κατακλείδι διατυπώνει την θεωρία πως ο μεν άνδρας ο οποίος δεν ικανοποιείται μόνον από μια γυναίκα αλλά χρειάζεται και άλλες και άρα συγκροτεί το χαρέμι του, στον παράδεισο θα τον περιμένουν πολλά και όμορφα ουρί ενώ οι “ξεσκισμένες” σύζυγοι οι οποίες είναι αντίθετες σε αυτό, κατά την παραμονή τους στον παράδεισο θα έχουν την ατυχία να έχουνε δίπλα τους μόνο τον άνδρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα παραπάνω δεν είναι ανέκδοτο αλλά πρόκειται για προϊόντα τηλεοπτικών εκπομπών που βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη 24ώρες το 24 ωρο και αναγκάζουν κάποιες εφημερίδες που διατηρούν έστω και κατ επίφαση μια νοσταλγία για την κοινή λογική να ασχολούνται μαζί τους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το κάνει η εφημερίδα Χουριέτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης