Οι γυναίκες του Μπιν Λάντεν αποκαλύπτουν...

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 16:11
Οι γυναίκες του Μπιν Λάντεν αποκαλύπτουν...
Τέσσερα παιδιά απέκτησε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια της φυγής του στο Πακιστάν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε η νεότερη από τις συζύγους του στους Πακιστανούς αστυνομικούς, βάσει έκθεσης την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Στην έκθεση περιγράφεται λεπτομερώς για πρώτη φορά από επίσημη πακιστανική πηγή η διαδρομή του αρχηγού της Αλ Κάιντα από τη διαφυγή του στο Πακιστάν μετά την αμερικανική επέμβαση του 2001 στο Αφγανιστάν ως το θάνατό του τον περασμένο Μάιο από αμερικανική επιδρομή στο Αμποταμπάντ του βόρειου Πακιστάν.

Η 30χρονη Άμαλ Αμπντουλφάταχ από την Υεμένη, η νεότερη από τις συζύγους του, συνελήφθη μετά την επιδρομή από τις πακιστανικές αρχές μαζί με άλλες δύο συζύγους του Μπιν Λάντεν που καταγόταν από τη Σαουδική Αραβία και πολλά από τα παιδιά που έκαναν μαζί του.

Σύμφωνα με την έκθεση η Άμαλ, η οποία έφτασε νόμιμα στο Πακιστάν τον Ιούλιο του 2000 μετέβη στη συνέχεια στην Κανταχάρ, στο γειτονικό Αφγανιστάν. Μετά το γάμο, εγκαταστάθηκε μαζί με τον Μπιν Λάντεν και τις άλλες τρεις συζύγους του.

Η οικογένεια χωρίστηκε την επομένη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η Άμαλ λέει ότι τότε κατέφυγε για οκτώ με εννέα μήνες στο Καράτσι, στο Πακιστάν.

Στη συνέχεια πήγε και συνάντησε τον Μπιν Λάντεν στην Πεσαβάρ, την κύρια πόλη στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Μαζί έμειναν στην περιοχή αυτή για σχεδόν τρία χρόνια, τα δύο εκ των οποίων στην Χαριπούρ, η οποία απέχει μιάμιση ώρα οδικώς από το Ισλαμαμπάντ.

Στη διάρκεια της περιόδου που ήταν με τον Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, η Άμαλ έκανε άλλα τέσσερα παιδιά με τον Μπιν Λάντεν. Τα δύο γεννήθηκαν στην Χαριπούρ.

Πρόκειται για την Αάσια που γεννήθηκε το 2003 και τον Ιμπραχίμ, που γεννήθηκε το 2004. Κάθε φορά η Άμαλ γεννούσε σε ένα νοσοκομείο, στο οποίο παρέμενε μόνον για «δύο ή τρεις ώρες». Ο Ιμπραχίμ γεννήθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο της Χαριπούρ, όπως ανέφερε η ίδια.

Τα άλλα δύο παιδιά, η Ζαϊνάμπ και ο Χουσεΐν γεννήθηκαν στην Αμποταμπάντ το 2006 και το 2008 αντίστοιχα.

Στις τρεις συζύγους του Μπιν Λάντεν που έχουν συλληφθεί αναμένεται προσεχώς να απαγγελθούν κατηγορίες από την πακιστανική Δικαιοσύνη για παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα. Οι τρεις τους κινδυνεύουν με απέλαση, της οποίας ενδεχομένως να προηγηθεί ποινή φυλάκισης.

Στην έκθεση αυτή, η ερευνητική επιτροπή της αστυνομίας συστήνει η Άμαλ, που είναι από την Υεμένη, και τα πέντε της παιδιά να επαναπατριστούν άμεσα στη χώρα τους.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 16:21