Μπορεί το Google Music – η υπηρεσία που προμοτάρεται με αυτό το εντυπωσιακό, διαδραστικό χρονοδιάγραμμα της Google Research – να μην είναι διαθέσιμο στη χώρα μας, όμως το Google Music Timeline, αξιζει της προσοχής μας αφού αποπειράται να χαρτογραφήσει την άνοδο και την πτώση όλων των μοντέρνων μουσικών ειδών που αγαπήθηκαν κατά καιρούς από την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με το “Gizmodo”, το χρονοδιάγραμμα καλύπτει όλα τα μουσικά είδη από τα ’60s μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας με καμπύλες τα “ups & downs” του κάθε είδους από άποψη δημοφιλίας, ενώ όταν ο κέρσορας του mouse ψηλαφεί το κάθε είδος μουσικής, στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται οι πιο χαρακτηριστικοί δίσκοι του καθενός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον είναι ότι η «χαρτογράφηση» αυτή δείχνει, μια γενεαλογία των μουσικών ειδών σε βάθος χρόνου, καθώς και την ευκολία με την οποία κάποια μουσικά είδη εκθρόνισαν τα προηγούμενα.

Eπίσης, ποιά από αυτά κινήθηκαν παράλληλα και τι διάρκεια είχαν στις προτιμήσεις του κοινού, σε κάθε εποχή. Όπως για παράδειγμα το Rock, με το Metal ή το Punk με το Alternative κ.ο.κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης