Η Google στο στόχαστρο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010, 14:54
Η Google στο στόχαστρο
Έρευνα στα γραφεία της Google Inc. στη Σεούλ πραγματοποίησε σήμερα η Αστυνομία της Νότιας Κορέας για παράνομη συλλογή στοιχείων.

Η Google προετοίμαζε από πέρυσι να ξεκινήσει την υπηρεσία της Street View στη Νότια Κορέα και η συλλογή προσωπικών στοιχείων χρηστών του Διαδικτύου σχετίζεται με την εφαρμογή της υπηρεσίας αυτής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο αστυνομικός αυτός έλεγχος σε μία από τις πλέον δικτυωμένες χώρες της Ασίας ήταν ένα νέο «χτύπημα» για τη Google, η οποία ήδη αποτελεί αντικείμενο έρευνας για το ίδιο θέμα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, τις δικαστικές Αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ενώ αντιμετωπίζει και αρκετές αγωγές ιδιωτών σε όλο τον κόσμο.

Η Google είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τα αυτοκίνητα που συνέλεγαν στοιχεία για τη φωτογραφική υπηρεσία Street View είχαν κατά λάθος συλλέξει και στοιχεία χρηστών μέσω ανοιχτών ασύρματων δικτύων, και ότι για το λόγο αυτό τα αυτοκίνητα Street View είχαν διακόψει τις εργασίες τους παγκοσμίως.

Η φωτογραφική υπηρεσία Google Street View περιλαμβάνεται στις εφαρμογές Google Maps και Google Earth και προσφέρει πανοραμικές απόψεις δρόμων, από διαφορετικές γωνίες, και  πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010, 14:54