Η Ιαπωνία θα αναστείλει εσωτερική ταξιδιωτική εκστρατεία στις περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020, 11:48
Η Ιαπωνία θα αναστείλει εσωτερική ταξιδιωτική εκστρατεία στις περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει εσωτερική ταξιδιωτική εκστρατεία σε περιοχές στις οποίες τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα αυξημένα, την ώρα που ένας αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο στο Τόκιο.

Η μερική αναστολή της εσωτερικής ταξιδιωτικής εκστρατείας στην Ιαπωνία σηματοδοτεί μια αλλαγή κατεύθυνσης από την ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία δίσταζε μέχρι στιγμής να διακόψει ένα πρόγραμμα επιδότησης των εσωτερικών ταξιδιών.

«Θα αναστείλουμε τις νέες κρατήσεις στο πρόγραμμα Go To Travel για τα ταξίδια που έχουν προορισμό περιοχές στις οποίες βλέπουμε μια αύξηση στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα καταβάλλει μια προσπάθεια εξισορρόπησης με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της Ιαπωνίας, η οποία έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία της COVID-19, διατηρώντας παράλληλα υπό έλεγχο τη διασπορά του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο επιτροπή ειδικών συνέστησε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση πρέπει να περικόψει το πρόγραμμα αυτό αν υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού συνέχισε σήμερα να αυξάνεται στην Ιαπωνία. Στο Τόκιο καταγράφηκε ρεκόρ 539 νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.

Σήμερα είναι η τρίτη ημέρα που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Τόκιο ξεπερνάει τα 500, μετά το ρεκόρ των 534 νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020, 11:48