Το υπουργείο ‘Αμυνας της Ιαπωνίας διέταξε σήμερα, Παρασκευή, την ανάπτυξη ενός αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος το οποίο θα είναι ικανό να καταστρέψει τον πύραυλο που ετοιμάζεται να εκτοξεύσει η Β. Κορέα, στην περίπτωση που απειληθούν τα σύνορά της.

«Έδωσα εντολή να αναπτυχθούν τα συστήματα PAC-3 καθώς και πλοία εξοπλισμένα με το σύστημα “Aegis”», εξήγησε ο υπουργός Άμυνας της ασιατικής χώρας, Naoki Tanaka, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε κάθε περίπτωση για να προχωρήσουμε στην καταστροφή του πυραύλου θα πρέπει να έχουμε επίσημη εντολή από τον πρωθυπουργό της χώρας (Yoshihiko Noda)», πρόσθεσε.

Η κατάσταση στην περιοχή της Κορεατικής είναι τεταμένη μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ πως θα προχωρήσει σε εκτόξευση πυραύλου από τη βάση Σοχάε της επαρχίας Τσολσάν το χρονικό διάστημα 12 με 16 Απριλίου.

Το πρώτο τμήμα του αναμένεται να πέσει στην Κίτρινη Θάλασσα και το δεύτερο στη Θάλασσα των Φιλιππίνων. Στην πορεία του ο πύραυλος θα περάσει πάνω από το αρχιπέλαγος της Οκινάβα, το οποίο ανήκει στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης