Η Ινδία σχεδιάζει να εξαλείψει τα πλαστικά μιας χρήσης έως το 2022

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018, 07:24
Η Ινδία σχεδιάζει να εξαλείψει τα πλαστικά μιας χρήσης έως το 2022

Η Ινδία σκοπεύει να καταργήσει τα πλαστικά μιας χρήσης μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κατά την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται ίσως για την πιο φιλόδοξη δέσμευση για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης από τις 60 χώρες που έχουν ανακοινώσει ή εφαρμόσει παρόμοια μέτρα, όπως αυτά έχουν καταγραφεί σε πρόσφατη έκθεση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών. Η κίνηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τον πλανήτη, καθώς θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τα πλαστικά απορρίμματα από 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, Έρικ Σόλχαϊμ, χαρακτήρισε την κίνηση ως μια φαινομενική δέσμευση, επικροτώντας την Ινδία που «αντιστέκεται στην πλαστική ρύπανση». Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Δασών και Κλιματικής Αλλαγής της χώρας, Χαρς Βάρνταν, δήλωσε ότι τα πλαστικά μιας χρήσης θα απαγορευτούν σε όλες τις πολιτείες της χώρας μέχρι το 2022. Ο Σόλχαϊμ δήλωσε ότι η κίνηση θα εμπνεύσει τον πλανήτη και θα «ξεκινήσει μία πραγματική αλλαγή».

«Είναι καθήκον του καθενός μας να διασφαλίσει ότι η αναζήτηση της υλικής ευημερίας δεν θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον μας», δήλωσε ο Μόντι. «Οι επιλογές που κάνουμε σήμερα θα καθορίσουν το συλλογικό μας μέλλον. Οι επιλογές μπορεί να μην είναι εύκολες. Αλλά μέσα από την ευαισθητοποίηση, την τεχνολογία και μια πραγματική παγκόσμια συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Ας ενωθούμε όλοι μαζί για να νικήσουμε την πλαστική ρύπανση και να καταστήσουμε αυτόν τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες πόλεις και κρατίδια στην Ινδία έχουν ήδη απαγορεύσει τις πλαστικές σακούλες ή τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018, 07:35