Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία, μια δύναμη 35.000 ανδρών, στην περιοχή του Κόλπου, παρά την προσωρινή συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε σήμερα στο Μπαχρέιν ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Οι ΗΠΑ διατηρούν «τουλάχιστον 35.000 άνδρες» εντός και γύρω από τον Κόλπο και «δεν προτίθενται να τροποποιήσουν τον αριθμό αυτό στην περιοχή», δήλωσε, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει αργότερα σήμερα στη διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στη Μανάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια ενός ταξιδιού που έχει στόχο να διαβεβαιώσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στον Κόλπο οι οποίοι ανησυχούν για τη διπλωματική προσέγγιση Ουάσινγκτον-Τεχεράνης, ο επικεφαλής του Πενταγώνου απαρίθμησε τα όπλα και τις αμερικανικές δυνάμεις που θα παραμείνουν ανεπτυγμένες στην περιοχή.

«Έχουμε χερσαία, αεροπορική και ναυτική παρουσία με περισσότερους από 35.000 άνδρες μέσα στον Κόλπο και στην ακριβώς γύρω από αυτόν περιοχή», τόνισε.

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι οι δυνάμεις αυτές αριθμούν 10.000 στρατιώτες, με τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα Απάτσι, περί τα 40 πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα, πυραυλικά αμυντικά συστήματα, προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη για αποστολές παρακολούθησης, στρατιωτικά αεροσκάφη που μπορούν ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσουν επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναπτύξαμε τα πιο σύγχρονα στρατιωτικά μας αεροσκάφη στην περιοχή, κυρίως τα F-22, για να διασφαλιστεί ότι μπορούμε να απαντήσουμε ταχύτατα σε κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο Χέιγκελ.
«Αν προσθέσουμε τα μοναδικά πολεμοφόδιά μας, κανένας στόχος δεν είναι εκτός του βεληνεκούς μας», πρόσθεσε αναφερόμενος κατά τα φαινόμενα στα «bunker buster», αυτές τις βόμβες διάτρησης ισχυρά προστατευόμενων στόχων θαμμένων βαθιά στη γη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης