Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια νέα πρωτοβουλία ενίσχυσης της υποστήριξής τους προς την Ταϊβάν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 09:48
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια νέα πρωτοβουλία ενίσχυσης της υποστήριξής τους προς την Ταϊβάν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι προχωρούν στο πλαίσιο κατάρτισης ενός νέου διμερούς οικονομικού διαλόγου με την Ταϊβάν.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, έχει ως στόχο την ενίσχυση των σχέσεων με την Ταϊπέι, αλλά και την υποστήριξη της Ταϊβάν με δεδομένη την κλιμάκωση της πίεσης που δέχεται από την Κίνα.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε επίσης ότι προχώρησε στον αποχαρακτηρισμό έξι εγγυήσεων ασφάλειας που είχαν δοθεί στην Ταϊβάν από την περίοδο της προεδρίας Ρίγκαν. Σύμφωνα με αναλυτές, η κίνηση αυτή έχει ως πρόθεση την εκδήλωση περαιτέρω υποστήριξης στην Ταϊπέι.

Οι αμερικανικές ανακοινώσεις έγιναν σε μία περίοδο κλιμάκωσης των κινεζικών απειλών απέναντι στην Ταϊβάν, με τις σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου να βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, ακολουθώντας μία σκληρή προσέγγιση απέναντι στην Κίνα και αναδεικνύοντας το όλο ζήτημα σε κεντρικό πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 09:53