Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι άνοιξε στην Κολομβία μια διπλωματική αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας, χώρα στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πια πρεσβεία σε λειτουργία.

Αυτή η διπλωματική αντιπροσωπεία για τη Βενεζουέλα, στεγάζεται στην αμερικανική πρεσβεία στην Μπογκοτά, και θα έχει ως στόχο να στηρίξει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, αναγνωρισμένο από την Ουάσινγκτον και περισσότερες από 50 άλλες χώρες, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Μονάδας Υποθέσεων Βενεζουέλας (VAU), θα είναι ο Τζέιμς Στόρι, Αμερικανός διπλωματικός επιτετραμμένος στη Βενεζουέλα.

Η αντιπροσωπεία «θα συνεχίσει να εργάζεται για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της συνταγματικής τάξης» στη Βενεζουέλα, η οποία εξακολουθεί να κυβερνάται από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, την νομιμότητα της κυβέρνησης του δεν αναγνωρίζει η Ουάσινγκτον, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στις 24 Ιανουαρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακάλεσε όλο το μη απολύτως απαραίτητο προσωπικό και όλα τα μέλη των οικογενειών των διπλωματών στο Καράκας και ενημέρωσε όλους τους υπηκόους των ΗΠΑ που βρίσκονταν στη Βενεζουέλα να εγκαταλείψουν τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 12 Μαρτίου ο Πομπέο ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν όλο το διπλωματικό προσωπικό που εξακολουθεί να υπάρχει στην πρεσβεία τους στο Καράκας λόγω της επιδείνωσης της κρίσης στη Βενεζουέλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης