Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία και τις αυτονομιστικές δυνάμεις στην Αν. Ουκρανία να τηρήσουν την εκεχειρία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, 23:17
Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία και τις αυτονομιστικές δυνάμεις στην Αν. Ουκρανία να τηρήσουν την εκεχειρία
Η Ουάσινγκτον κάλεσε τη Ρωσία και τις αυτονομιστικές δυνάμεις που αυτή υποστηρίζει στην ανατολική Ουκρανία να τηρήσουν «αμέσως» την εκεχειρία η οποία ετέθη σε ισχύ στις 20 Φεβρουαρίου κατ΄εφαρμογήν των συμφωνιών του Μινσκ.

«Καλούμε τη Ρωσία και τις αυτονομισιτκές δυνάμεις που υποστηρίζει να σεβασθούν αμέσως την εκεχειρία, να αποσύρουν όλα τα βαρέα όπλα και να επιτρέψουν πλήρη πρόσβαση στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ», του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ.

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει παράλληλα μέσω της ανακοίνωσης την επίθεση κατά της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην ανατολική Ουκρανία της Παρασκευή.

«Καταδικάζουμε την επίθεση κατά της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ και την κατάσχεση του μη επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος SMM από μεικτές ρωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις...είναι αναγκαίο αυτές οι δυνάμεις να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών υποδομών, περιλαμβανομένου του σταθμού διύλισης νερού του Ντονέτσκ...», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, 23:17