Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την «αρπαγή της εξουσίας» από τη Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 05:00
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την «αρπαγή της εξουσίας» από τη Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα
Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε την ανάληψη της νομοθετικής εξουσίας στη Βενεζουέλα από τη νέα Συντακτική Συνέλευση της χώρας με μια ανακοίνωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή.

«Αυτή η αρπαγή εξουσίας έχει στόχο να παραγκωνιστεί η δημοκρατικά εκλεγμένη Εθνοσυνέλευση από μια αυταρχική επιτροπή που θα δρα υπεράνω του νόμου», υποστήριξε στην ανακοίνωση αυτή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ διεμήνυσε επίσης ότι καθώς «το καθεστώς του (προέδρου Νικολάς) Μαδούρο συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν μια αυταρχική δικτατορία, είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε όλο το βάρος της αμερικανικής οικονομικής και διπλωματικής ισχύος στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία στη χώρα αυτή».

Η Συντακτική Συνέλευση εξελέγη τον Ιούλιο με αποστολή να αναθεωρήσει το Σύνταγμα της χώρας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση στη χώρα, αλλά η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι πρόκειται για μια απόπειρα του προέδρου Μαδούρο να καταργήσει το κοινοβούλιο, στο οποίο οι αντίπαλοί του διέθεταν την πλειοψηφία.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 05:10