Οι ΗΠΑ καταδικάζουν «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» την «άνανδρη» επίθεση με φορτηγό, που στοίχισε την ζωή σε 4 Ισραηλινούς στρατιωτικούς την Κυριακή στην Ιερουσαλήμ, επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Προσφέρουμε κάθε στήριξη στους Ισραηλινούς εταίρους μας που εργάζονται για να εντοπίσουν ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση» υπογράμμισε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ απέστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέτοιου είδους άνανδρες ενέργειες ποτέ δε μπορούν να δικαιολογηθούν και εμείς προτρέπουμε τους πάντες να στείλουν ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα ότι η τρομοκρατία ποτέ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τόνισε επιπλέον ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανήρτησε το εξής μήνυμα στο Twitter:

«Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σήμερα στην Ιερουσαλήμ και προσεύχομαι για τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένας Παλαιστίνιος, που παρουσιάζεται από το Ισραήλ ως υποστηρικτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έπεσε με το φορτηγό του πάνω σε μια ομάδα στρατιωτικών στην Ιερουσαλήμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Επίθεση με φορτηγό στην Ιερουσαλήμ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης