Δηλώσεις του επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Χοσέ Άνχελ Γκουρία ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» όσον αφορά την οικονομική κρίση που πλήττει το αμερικανικό κράτος.

Παρότι πρόσφατα μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς, ήρθε σαν από μηχανής θεός ώστε να αποφευχθεί η πιθανή στάση πληρωμών, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με τον Γκουρία να δηλώνει κατά την ομιλία του στον Παναμά (χώρα που χρησιμοποιεί το αμερικανικό δολάριο) ότι το πρόβλημα απλώς μετατοπίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει δοθεί κάποια συνολική λύση, κι έτσι η διακοπή των πληρωμών μπορεί να ειπωθεί ότι θα αναβληθεί με σιγουριά μόλις μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, με τα όρια του χρέους να αυξάνονται απειλητικά.

Το μήλο της έριδος για τις έντονες διαμάχες, που οδήγησαν και στην πρόσφατη παύση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των δημόσιων υπηρεσιών στις ΗΠΑ, φαίνεται πως είναι το «Obamacare», δηλαδή το πρόγραμμα περίθαλψης που προωθεί η κυβέρνηση Ομπάμα και η χρηματοδότησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης