Οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και της Ρωσίας συνεχίζουν τις συνομιλίες τους για τον συντονισμό τους λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Ιντλίμπ και με σκοπό την καταπολέμηση της έντασης στη βορειοδυτική συριακή επαρχία.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ουλουσί Ακάρ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού στις 20 Μαΐου, μετά την πρώτη συνάντηση της τουρκορωσικής κοινής ομάδας εργασίας για το θέμα Ιντλίμπ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζητήθηκαν «θέματα περιφερειακής ασφάλειας, ιδιαίτερα οι τελευταίες εξελίξεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση της έντασης στην περιοχή, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σότσι» ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Ο Ακάρ και ο Σοϊγκού έχουν εντείνει τη διπλωματική τους δέσμευση από την περασμένη εβδομάδα έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών στις 13 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τις ανησυχίες της Τουρκίας στον πρόεδρο Πούτιν για την αύξηση της επιθετικής δραστηριότητας των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία ανησυχεί για πιθανή εισροή προσφύγων στα σύνορά της στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Η Άγκυρα προειδοποιεί επίσης τη Ρωσία ότι τα δύο σημεία παρατήρησής της στο νότιο Ιντλίμπ, που ονομάζονται «εννέα και δέκα», αντιμετωπίζουν κινδύνους ασφαλείας λόγω επιθέσεων των δυνάμεων του καθεστώτος στην κοντινή περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com
Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης