Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει κατά το ήμισυ και πλέον μια επιχείρηση περικύκλωσης των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο (ΙΧ) στο Ραμάντι κι αφού την ολοκληρώσουν θα εξαπολύσουν έφοδο για να καταλάβουν την πόλη αυτή, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Ο σμήναρχος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Πατ Ράιντερ, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), είπε ότι ο ιρακινός στρατός σημειώνει πρόοδο στην τέταρτη εβδομάδα των προσπαθειών του να απομονώσει και να αποκόψει τους μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, που κατέλαβαν το Ραμάντι πριν από τρεις μήνες, καταφέρνοντας τη μεγαλύτερη νίκη τους φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι να κοπούν «οι επικοινωνίες» των τζιχαντιστών και να «αποτραπεί ή να περιοριστεί ο ανεφοδιασμός και η ενίσχυσή τους», δήλωσε ο Ράιντερ σε συντάκτες μέσων ενημέρωσης που είναι διαπιστευμένοι στο αμερικανικό Πεντάγωνο τηλεφωνικά. Το έργο του ιρακινού στρατού είναι «σκληρό και δύσκολο», πρόσθεσε.

Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να καθυστερήσουν και να σταματήσουν τις ιρακινές δυνάμεις με κρυμμένες βόμβες, αυτοσχέδιες βόμβες τοποθετημένες σε οχήματα, βομβιστές-καμικάζι και αναπτύσσοντας μαχητές, συνέχισε ο Ράιντερ. Οι ιρακινές δυνάμεις χρησιμοποιούν θωρακισμένους εκσκαφείς και ειδικό εξοπλισμό για την εξουδετέρωση βομβών.

«Οι Ιρακινοί συνεχίζουν να προελαύνουν, εκτελώντας αυτή την περίπλοκη αποστολή όπως την είχαν σχεδιάσει. Έχουν ένα καλό σχέδιο. Το εκτελούν στον χρόνο που είχαν ορίσει οι ίδιοι», είπε ο Ράιντερ. Ο στόχος είναι να περικυκλώσουν και να ανακαταλάβουν την πρωτεύουσα της επαρχίας Άνμπαρ, επέμεινε.
Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ υποστηρίζει τον ιρακινό στρατό τόσο από αέρος, εξαπολύοντας επιδρομές, όσο και παρέχοντάς του συμβουλές και αρωγή μέσω αξιωματικών σε κοινά κέντρα επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Ιράκ: Αμερικανικοί βομβαρδισμοί εναντίον των τζιχαντιστών, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015, 20:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης