Η Ιρλανδία αναμένει να διατηρήσει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τουλάχιστον ως το Πάσχα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, 14:33
Η Ιρλανδία αναμένει να διατηρήσει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τουλάχιστον ως το Πάσχα

Η Ιρλανδία αναμένει ότι θα διατηρήσει τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που έχει επιβάλει για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού τουλάχιστον ως το Πάσχα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μιχόλ Μάρτιν.

Η ιρλανδική κυβέρνηση ελπίζει να άρει τους περιορισμούς στον κατασκευαστικό τομέα και να ξανανοίξει τα σχολεία στις αρχές του Μαρτίου, αλλά οι περιορισμοί στα ταξίδια, στις επισκέψεις σε άλλα νοικοκυριά και στο λιανεμπόριο και τον τομέα της φιλοξενίας είναι πιθανόν να παραμείνουν σε ισχύ, δήλωσε επίσης στον ραδιοσταθμό RTE.

«Ασφαλώς εξετάζουμε τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων σε υψηλό επίπεδο ως την περίοδο του Πάσχα» σημείωσε.

Σε δηλώσεις που έκανε στον Newstalk Radio, ο Μάρτιν ανακοίνωσε επίσης ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ιρλανδία από την Αυστρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χώρες της υποσαχάριας Αφρικής θα υποχρεώνονται να τηρούν καραντίνα 14 ημερών.

Συνολικά 20 χώρες θα προστεθούν μετά τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική στον κατάλογο των χωρών που υπόκεινται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της παρουσίας μεταλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού, πρόσθεσε.

Στους ταξιδιώτες που φτάνουν από τις χώρες αυτές θα επιτρέπεται να τίθενται σε καραντίνα σε όποια διεύθυνση επιθυμούν μέχρι την εισαγωγή ενός συστήματος υποχρεωτικής καραντίνας σε ξενοδοχείο τις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την ιρλανδική κυβέρνηση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, 15:32