Η Ιρλανδία παρατείνει έως τις 5 Μαΐου τον κατ΄οίκον περιορισμό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 20:09
Η Ιρλανδία παρατείνει έως τις 5 Μαΐου τον κατ΄οίκον περιορισμό

Η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να παρατείνει έως τις 5 Μαΐου τον κατ΄οίκον περιορισμό για να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 263 ανθρώπων και επίσημα έχει μολύνει περισσότερους από 6.000 στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Αυτό που κάνουμε είναι δύσκολο αλλά πρέπει να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Βαράντκαρ στην τηλεόραση. «Οι ειδικοί συνέστησαν σήμερα την παράταση των μέτρων αυτών για τρεις εβδομάδες ακόμη, έως τις 5 Μαΐου και η κυβέρνηση δέχτηκε», πρόσθεσε. Η Ιρλανδία επέβαλε τον κατ΄οίκον περιορισμό στις 27 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση «επιθυμεί διακαώς» να χαλαρώσει σταδιακά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και την οικονομική δραστηριότητα μετά την 5η Μαΐου, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε και οποιαδήποτε χαλάρωση θα γίνεται σταδιακά, διευκρίνισε ο Ιρλανδός στους δημοσιογράφους.

«Ασφαλώς προσβλέπουμε διακαώς ότι μετά (την 5η Μαΐου) θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να αίρουμε τους περιορισμούς, όμως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτό θα συμβεί. Οι περιορισμοί δεν πρόκειται να χαλαρώσουν διαμιάς, πρέπει να γίνουν λίγο λίγο και θα πρέπει επίσης να δούμε αν ο ιός αρχίσει να κυκλοφορεί και να αυξάνεται», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 20:09