Η ρωσική εισαγγελία ζήτησε σήμερα την απελευθέρωση του νεαρού ηθοποιού που συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε υπέρ του, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και θρησκευτικοί αξιωματούχοι.

Ο 23χρονος Πάβελ Ουστίνοφ καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε φυλάκιση 3,5 ετών για βιαιοπραγία κατά των δυνάμεων της τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουστίνοφ δηλώνει αθώος, σημειώνοντας ότι ούτε καν συμμετείχε στη διαδήλωση που γινόταν χωρίς την έγκριση των αρχών και κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη αυτό το καλοκαίρι και ότι περίμενε απλώς έναν φίλο του μπροστά σε έναν σταθμό του μετρό.

Μετά την καταδίκη του έγινε μια μεγάλη εκστρατεία υπέρ του, στην οποία μετείχαν τηλεοπτικοί αστέρες, καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, καθηγητές, ακόμη και ιερείς.

Χθες, Τετάρτη, περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί διάσημοι ηθοποιοί έκαναν πικετοφορία -η μόνη μορφή διαμαρτυρίας στη Ρωσία για την οποία δεν χρειάζεται να έχουν δώσει προηγουμένως την έγκρισή τους οι αρχές– για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Πάβελ Ουστίνοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο της Μόσχας θα εξετάσει το αίτημα της εισαγγελίας για την αποφυλάκισή του αύριο Παρασκευή το μεσημέρι, δήλωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Το δικαστήριο θα συνέλθει για την εξέταση του αιτήματος της εισαγγελίας για την απελευθέρωσή του πριν από την εξέταση της έφεσης που έχουν υποβάλει για την καταδίκη του οι συνήγοροί του, η οποία προβλέπεται για την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι υποστηρικτές του Ουστίνοφ στηρίζονται κυρίως στο γεγονός ότι η δικαιοσύνη αρνήθηκε να εξετάσει ένα βίντεο που αποδείκνυε, σύμφωνα με αυτούς, την αθωότητα του νεαρού ηθοποιού.

Στο βίντεο αυτό, το οποίο μεταδόθηκε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης, φαίνονται μέλη της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών, με κράνη, να πέφτουν πάνω στον Ουστίνοφ ενώ αυτός στέκεται όρθιος με ένα τηλέφωνο στο χέρι ανάμεσα σε άλλους περαστικούς. Ο νεαρός άνδρας φαίνεται να οπισθοχωρεί προτού πέσει κάτω και αρχίσει να δέχεται χτυπήματα με γκλομπ από τους αστυνομικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης