To ελεύθερο εμπόριο και η οικονομική ανάπτυξη είναι οι λύσεις των προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας, διακήρυξε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ στη Σύνοδο των G20, στο Νταβός της Ελβετίας.

Στην πρεμιέρα του, ως προεδρεύων του συμβουλίου των G20, ο Άμποτ τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία δεν έχει συνέλθει ακόμη από την κρίση του 2008, γι’ αυτό και υπάρχουν σήμερα 30 εκατομμύρια περισσότεροι άνεργοι παγκοσμίως από αυτούς που υπήρχαν πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας σχολίασε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν άλλαξε τους στοιχειώδεις οικονομικούς κανόνες.

«Δεν μπορείς να ξοδεύεις, από αυτά που δεν έχεις. Καμία χώρα δεν φορολόγησε ή επιδότησε την ευημερία της. Δεν καλύπτεις το χρέος σου και τα ελλείμματά σου με πρόσθετα χρέη και ελλείμματα», είπε και πρόσθεσε: «Το κέρδος δεν είναι βρώμικη λέξη και οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες πρέπει να είναι υπερήφανοι για τα επιτεύγματά τους».

Αναφερόμενος στους στόχους της αυστραλιανής προεδρίας των G20, υπογράμμισε ότι – ως εμπορική χώρα – θα προωθήσει εντατικά το ελεύθερο εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης