Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ συμφώνησαν ότι δύο στρατιωτικές βάσεις στη νότια Ισπανία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δεχτούν Αφγανούς που έχουν εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, η ισπανική κυβέρνηση.

Σε 25λεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, Σάββατο, το βράδυ, ο Μπάιντεν και ο Σάντσεθ συμφώνησαν ότι οι στρατιωτικές βάσεις στη Μορόν ντε λα Φροντέρα κοντά στη Σεβίλλη και στη Ρότα, κοντά στην Κάδιθ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσφυγες από το Αφγανιστάν έως ότου ρυθμιστεί να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πέδρο Σάντσεθ και ο Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν για τη χρήση των βάσεων της Μορόν και της Ρότα για τη φιλοξενία Αφγανών που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ, ενώ θα βρίσκονται εν αναμονή της μεταφοράς τους σε άλλες χώρες», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση.

«Μόλις είχα μια εποικοδομητική συνομιλία με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά την οποία συζητήσαμε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών μας για την απομάκρυνση πολιτών από αυτήν τη χώρα», αναφέρει ο Σάντσεθ σε χθεσινό μήνυμά του στο Twitter.

Αεροπλάνο που μεταφέρει 110 Αφγανούς πρόσφυγες και τις οικογένειές τους έφτασε χθες το βράδυ σε κέντρο υποδοχής Αφγανών της Ε.Ε. στην Ισπανία, το οποίο βρίσκεται σε στρατιωτική βάση έξω από τη Μαδρίτη. Μεταξύ αυτών βρίσκονται 36 άνθρωποι που είχαν εργαστεί για τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βάση χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία Αφγανών προσφύγων, που είχαν εργαστεί για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και των οικογενειών τους, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης